Nak Tambah Income Dari Rumah ?

kerja kosong 2017
Kerja Kosong 2017
April 12, 2017
agen takaful part time
Kerjaya Agen Takaful Part Time
April 16, 2017
tambah income dari rumah

Tambah Income Dari Rumah. Bagaimana caranya?

Pernah tak kita mendengar percakapan dari kawan, adik beradik mahupun saudara mara yang biasa cakap. Nak tambah income dari rumah ? Saya rasa sepanjang saya hidup ini dah tak terkira dah orang selalu cakap nak tambah income.

Secara jujurnya, ada banyak cara untuk tambah income dari rumah. Cari sahaja barangan yang tak terpakai dari rumah dan cuba jual melalui website Mudah ke, Carrousel ke, di group FB ke. Income anda akan bertambah selepas berlakunya jualan tersebut.

Rata-rata yang sering berkata nak tambah income ini, tidak mengetahui jenis income yang bagaimana mereka mahukan. Ada 2 jenis income yang saya boleh terangkan. Iaitu Income Aktif dan Income Pasif

Apakah Income Aktif?

Income Aktif bermaksud pendapatan yang dicari dengan cara bekerja. Sekiranya anda tidak bekerja, maka tiada wang akan masuk kedalam akaun bank anda. Sebagai contoh bekerja makan gaji, berniaga ditepi jalan atau menjadi agen produk atau dropship produk. Selagi berlakunya transaksi selagi itu income anda akan masuk.

Income seperti ini berguna untuk menampung kehidupan seharian seperti untuk membeli barang keperluan rumah atau dapur. Income seperti ini juga ada had dan limitnya. Seperti anda bergaji RM 3000 sebulan. Mana mungkin anda akan bergaji Rm5000 pada bulan depan sekiranya berada disyarikat yang sama.

Selagi anda sihat, maka selagi itu income ini akan masuk ke dalam akaun bank anda

Apakah Income Pasif

Income pasif pula bermaksud pendapatan yang masuk dengan hanya bekerja sekali sahaja. Kelebihan income ini adalah sekiranya anda tidak bekerja sebulan pun, income itu masih tetap akan masuk kepada anda secara automatik.

Contoh pekerjaan yang dapat income pasif adalah seperti Pemegang Francais, Owner syarikat yang mempunyai beratus pekerja dibawahnya, Agen Insurans Takaful, agen Unit Trust, pemberi khidmat sewaan seperti mesin dan rumah, atau pemegang saham

Bolehkah Tambah Income Dari Rumah ?

Ya boleh, salah satunya dengan menjadi agen insurans takaful di AIA Public Takaful. Ini kerana sebagai seorang agen, tugas anda hanyalah membuat panggilan kepada orang ramai dan cuba untuk explain kepentingan adanya takaful didalam kehidupan mereka.

Dan sekiranya ada appoinment. pergi ke appoinment tersebut dan cuba close sale. Jika berjaya komisen akan masuk ke poket anda selama 6 tahun bagi satu kes (selagi mereka bayar).

Jom jadi agen dan tambah income dari rumah

PM/Whatsapp 013-3759889
PM/Whatsapp 013-3759889
PM/Whatsapp 013-3759889

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *