Adakah kerjaya anda sekarang memberikan kehidupan yang anda inginkan?

agen takaful
Bagaimana Daftar Menjadi Agen Insurans Takaful
April 17, 2017
agen insurans part time

Adakah kerjaya anda sekarang memberikan kehidupan yang anda inginkan?

Adakah anda teringat ketika mula-mula anda habis belajar di Sekolah, Kolej atau Universiti yang anda ingin mencari satu pekerjaan mengikut jurusan dan minat anda?

Saya yakin ramai orang seperti ini kerana apabila saya habis sahaja belajar di Universiti, kerjaya yang saya cari ialah dengan menjadi Network Engineer didalam syarikat IT.

Akibat saingan yang banyak dalam bidang IT saya menganggur hampir 6 bulan sedangkan pada masa itu kawan-kawan saya sudah mula bekerja. Bila tengok income atau pendapatan mereka sebulan, saya hanya mampu dengar sahaja kerana tiada apa yang dapat dibanggakan kerana tidak bekerja.

Saya semakin menyendiri kerana malu untuk berjumpa dengan rakan-rakan lain yang sudah bekerjaya. Berkat doa ibu bapa saya, setelah 6 bulan menganggur akhirnya saya memulakan kerjaya di Selangor dengan menjadi seorang IT Technician. Gaji yang saya dapat pada masa itu ialah RM1500 sebulan.

Saya menyangkakan bahwa dengan RM1500 sebulan mampu untuk menampung kehidupan saya di Selangor ini, tetapi malangnya tidak sekali. Saya mula mencari pekerjaan lain dengan harapan gaji akan meningkat. Setelah 2 tahun bekerja dengan gaji RM1500 barulah saya ditawarkan dengan gaji RM2500. Rupanya masih tidak cukup lagi,kerana komitmen saya bertambah.

Pada masa itu saya sudah sedar bahwa kerjaya saya sekarang tidak dapat memberikan kehidupan yang saya inginkan. Ini kerana makin banyak saya berbelanja, apatah lagi ketika ini berjumpa dengan rakan-rakan lain pula mesti lah nak kena upkan diri. Tak gitu?

Adakah kerjaya anda sekarang memberikan kehidupan yang anda inginkan? 

Jika tidak, anda memerlukan pendapatan tambahan yang dapat memberikan income tambahan yang konsisten agar anda dapat mula mengecapi kehidupan yang anda inginkan.

Adakah tambahan RM 100 sebulan dapat memberi impak pada kehidupan anda atau tambahan RM1000 sebulan? Atau RM 10,000 sebulan pula?

Kerjaya sebagai agen takaful AIA part time secara langsung dapat membantu anda mengecapi impian kehidupan anda sedikit demi sedikit. Saya tidak katakan senang, dan saya tidak katakan mustahil kerana ianya memerlukan pengorbanan secara langsung dari anda untuk berjaya. Namun apabila anda mula mengecapi extra income sedikit demi sedikit, secara tak sedar anda sudah pun dapat mengubah kehidupan anda kepada kehidupan yang lebih baik berbanding sebelumnya

Ingin menjadi agen insurans part time AIA?

Klik link ini http://ageninsurans.com/bagaimana-menjadi-agen-insurans-takaful/

Whatsapp 013-3759889 Firuz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *